Ajánlatkosár

üres

My Cart -

üres
My Cart: (0)
Kategóriák
Hasonlít

Nincsenek összehasonlítható termékek.

EMBLÉMÁZÁS

Mennyiség és minőség függvényében hazai és nemzetközi partnereinkkel biztosítjuk a termékbeszerzést.

1. lépés

 • Megrendelő az emblémázni kívánt terméket megjelöli (anyag)
 • Oppala grafika alapján meghatározza az emblémázni kívánt színek számát

2. lépés

 • Oppala javasol emblémázási technológiát
 • Oppala árajánlatot készít

3. lépés

 • Megrendelő jóváhagyja az árajánlatot

4. lépés

 • Oppala látványtervet készít

5. lépés

 • Megrendelő jóváhagyja a látványtervet

6. lépés

 • Emblémázás
 • filmkészítés színre bontással a grafika alapján
 • szitakészítés színenként (transzfernyomás, direkt szitanyomás, bögre emblémázás) vagy klisékészítés (tamponnyomás)
 • nyomtatás

 

LÁTVÁNYTERV

Megrendelt emblémázás esetén cégünk díjmentesen vállalja a látványterv elkészítését. A grafikai anyagot vektoros formában (Corel Draw, Adobe Illustrator, Adobe PDF) kérjük, hogy a Pantone színeket pontosan meghatározhassuk, illetve, hogy a nyomatkép éles legyen. Kép jellegű grafika esetén 300dpi felbontású anyagra van szükség, ezeket jellemzően 4 szín coloros technikával nyomtatjuk.

 

EMBLÉMÁZÁSI TECHNOLÓGIÁK

TRANSZFERNYOMÁS

Milyen esetekben?

Sima vagy érdes, nem jól emblémázható nyomathordozóra ajánlott nagyszerű technológia. Pl.: póló, baseball sapka, utazótáska, munkaruha, vászonszatyor, széldzseki, esőkabát, nyakkendő, stb. 

Nyomtatható színek száma: korlátlan

A technológia

Közvetett emblémázási technológia, ahol szitanyomással egy speciális hordozópapírra festékréteg kerül. A színeket egyesével, rétegenként nyomtatjuk és szárítjuk, a végén egy hőre olvadó por fedi be. A transzfermatrica elkészítése után a grafikát egy ipari vasalóval melegítjük rá a termékre.

 

DIREKT SZITANYOMÁS

Milyen esetekben?

Jól használható bármilyen festék, (Pl.: metál, arany, ezüst, fényvisszaverő, világító), szinte bármilyen nyomathordozóra (üveg, textil, fém, kerámia, karton, fa, szövet, műanyag).

Nyomtatható színek száma: 1-8 szín

A technológia

Ennek a technológiának a lényegét a nevében megtalálhatjuk. A festékréteg közvetlenül kerül rá a termékre, így az alapanyag síkban való kiterítése az egyik legfontosabb feltétele. Sötét alapszínű termékeknél a színek között köztesszárítást kell alkalmaznunk. Az emblémázás végén a festéket általában hőrögzítéssel fixáljuk. A 4 szín coloros nyomatokat kiválthatjuk Spot process színbontási technikával, amely általában növeli a nyomtatandó színek számát, de a végeredmény sokkal szebb lesz.

 

PORCELÁN-, KERÁMIA-, ÜVEGEMBLÉMÁZÁS

Milyen esetekben?

Porcelán, kerámia és üveg termékek emblémázásakor.

Nyomtatható színek száma: korlátlan

A technológia

Az emblémázási eljárás során többféle égetési hőfokkal és technológiával dolgozunk, melyet mindig az adott alapanyagnak és a termék "küldetésének" megfelelően választunk ki. A tárgyakra kerülő dekorok lehetnek akár direkt színes (Pantone), akár coloros nyomatok. A termékre kerülő grafikákat elhelyezésük alapján 4 alapcsoportba sorolhatjuk: egy oldalas, két oldalas, palást nyomat illetve az extra pozíciók (fülön, kívül az alján, belsejében – alján vagy a szájánál). Az emblémázni kívánt grafikát egy speciális hordozópapírra nyomjuk színenként. A megszáradt színeket lakkréteg fedi, amely a matrica felhelyezését segíti. Végül a dekorációt a termékre kemencében ráégetjük.

Mikor választjuk a magas hőfokos eljárást?

 • amikor az ügyfél nem ragaszkodik a pontos Pantone színekhez
 • általában fehér alapszínű termékek esetén
 • nagyüzemi felhasználás esetén

Mikor választjuk az alacsonyabb hőfokú eljárást?

 • 95-100% pontos Pantone színek megjelenítésekor
 • vékonyfalú üvegek esetében, amelyek elolvadnának magasabb hőfokon
 • reklámcélú és általános felhasználás esetén

TAMPONNYOMÁS

Milyen esetekben?

Golyóstoll, faceruza, kulcstartó, falióra, számológép, pendrive, irodaszerek, határidőnapló, notesz, öngyújtó, ceruza, reklámajándéktárgyak stb. Köralakú, ívelt, homorú, sík felületre ajánlott, apró vonalakat nyújtó technika. Kisméretű, éles körvonalú grafika megvalósítása esetén.

Nyomtatható színek száma: 1-4 szín

A technológia

Általában kisebb termékek esetén alkalmazható emblémázási eljárás. A grafika nyomtatható méretét és színeinek számát a tamponnyomógép típusa és a termék jellege befolyásolja. A grafika pontos képét rávilágítjuk egy speciális bevonatú fémlemezre (klisé). A klisére festéket visz fel a gép, majd egy szilikon fej segítségével a termékre rányomja a nyomatot.

LT TECHNOLÓGIA

Milyen esetekben?

Fém és műanyag termékek emblémázásakor. Olyan termékek esetében, amik nem bírják a magas hőfokot, illetve amikor túlságosan részletgazdag a grafika a tamponnyomtatáshoz.

Nyomtatható színek száma: Korlátlan

A technológia

Az LT technológiát akkor alkalmazzuk, amikor egyes műanyag vagy fém ajándéktárgyakra viszonylag nagyméretű, tamponnyomással már nem megvalósítható sokszínes akár coloros grafikát kell emblémáznunk. Fontos tudni, hogy műanyag esetén csak a polipropilén (PP) alapanyagú termékek emblémázhatóak ezzel az eljárással. Tisztításukra kizárólag a kézi mosogatást ajánljuk. A karcállósági teszt alapján 5N erőnek képes ellenállni, ami azt jelenti, hogy egy éles késsel való kapargatást már nem bír ki sérülés nélkül.

SZUBLIMÁCIÓ

Milyen esetekben?

Magas poliészter tartalommal rendelkező textil termékek esetén, illetve egyenesfalú bögréknél, amelyeket elláttak poliészter bevonttal. Kis darabszámú és sokszínes megrendelések esetén.

Nyomtatható színek száma: 4C

A technológia

A szublimációs eljárás lényege, hogy egy speciális hőérzékeny festéket nyomtatunk ki papírra, amely a megfelelő hőmérsékleten hőprés segítségével az anyagba beszivárog és megtapad. Előnye, hogy a festékréteg az alapanyag strukturális részévé válik, kitapinthatatlan lesz, így jobban ellenáll a mosásnak. Hátrányaként megemlíthető, hogy csak olyan felületekre alkalmazható, amelyek egy speciális réteggel vannak bevonva.

 

DIGITÁLIS TEXTIL NYOMTATÁS (KÖZVETLEN ÉS TRANSZFER)

Milyen esetekben?

100 % pamut tartalommal rendelkező, illetve a magasabb vasalási hőmérsékletet elviselő poliészter termékek esetén. Jellemzően színes képek, 4 szín color grafikák használata esetén, vagy kisebb példányszám rendelésekor.

Nyomtatható színek száma: 4C

A technológia

Előállításukhoz nem kell szita-, film-, és klisékészítési költséggel számolni. Ezekkel a nyomtatási megoldássokkal gyönyörű, színes nyomatok készíthetők, viszont Pantone színeket csak megközelíteni lehet. A közvetlen nyomtatást egy speciális textil festékkel feltöltött nyomtatóval végezzük. Ekkor a festék az anyag szálai közé kerül, amelyet magas hőmérsékleten fixálunk. A digitális transzfermatricát fehér vagy áttetsző alapanyagra nyomtatjuk, kontúr vágjuk, majd a szitázott transzfermatricához hasonlóan hőpréssel rögzítjük a termékhez.