Kosár

üres 0 Ft

My Cart -

üres
My Cart: (0)
Kategóriák
Hasonlít

Nincsenek összehasonlítható termékek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Milyen emblémázási eljárásokat használtok?

Emblémázási eljárások

Porcelán-, kerámia-, üvegemblémázás többféle technológiával
Az emblémázási eljárás során többféle égetési hőfokkal dolgozunk, melyet mindig az adott alapanyagnak, és a termék "küldetésének" megfelelően választunk ki. A termékekre kerülő dekorok lehetnek akár direkt színes, akár color nyomatok.
A magas hőfokon égethető matrica eljárással dekorált termékek alapanyaga lehet porcelán, kerámia vagy üveg. Ennél a technológiánál tanusítja a dekor a legjobb ellenállóképességet a külső hatások ellen. Hátránya között említhető, hogy a megjeleníthető színek száma meghatározott, pontos pantone színeket nem lehet elérni vele, illetve a color nyomatok színhűsége nem biztosított.

Hasznos információk
A porcelán -, kerámia-, üvegemblémázás kivitelezése időigényesebb a többi emblémázási eljárással szemben, mert minden egyes munkafázisa hosszabb folyamatot követel, melyeknek meg kell adni a szükséges időt, ellenkező esetben a minőség látja kárát. (pl. 50 db-os megrendelés esetén is a kivitelezés, legalább 3 napot vesz igénybe)

Textil alapanyagú termékek direkt-szitanyomása, transzfernyomása
A textil alapú reklámtárgyak esetében kétféle emblémázási lehetőség áll rendelkezésünkre a nyomatok elkészítéséhez. Az egyik a direkt szitanyomás, a másik a transzfernyomás. A különbség a két eljárás között az, hogy a direktnyomás esetében a festéket közvetlenül visszük fel a termékekre, míg transzfernyomásnál először egy speciális hordozó papírra kerül a festékréteg, melyet ipari vasalóval melegítünk rá a textilre. Direkt szitanyomási technikával műanyag-, fa-, bőr, papír alapanyagú termékeket is lehet emblémázni. A transzfernyomás főleg a durvább textúrájú-, és a hőálló tárgyak esetében ajánlott eljárás.

Hasznos információk

A szita és transzfernyomtatáshoz szükséges nyomósablon darabszámát a megjelenítendő embléma színeinek száma határozza meg, bármely szitanyomtatási eljárásról legyen is szó. Készáruk emblémázása esetében ügyelni kell arra, hogy a nyomtatandó felülethez közel (2-3 cm) ne legyen varrás vagy kiemelkedõ felület, mert ezek akadályozzák a nyomtatást és az embléma szélei elmosódnak.

Műanyag, fa, fém, papír alapanyagú termékek szitanyomása, tamponnyomása
A műanyag, fa, fém, és papír alapanyagú termékek esetében a transzfernyomási technológiát nem lehet alkalmazni, ezért itt vagy a direkt-szitanyomás vagy a tamponnyomási eljárás vethető be. Azoknál a termékeknél, alapanyagoknál melyeknél a termék felületét síkban el lehet helyezni, ott direkt szitanyomást alkalmazunk. A homorú - domború felületű, síkban nehezen emblémázható, kisebb tárgyak legalkalmasabb nyomtatási eljárása a tamponnyomás.

Hasznos információk
A tamponnyomtatásnál figyelembe kell vennünk, hogy egyes anyagok vegyszeres elő -, vagy utókezelést, illetve hőkezelést igényelhetnek (fémáru, egyes műanyagok), amelyek a nyomtatási költségen felüli tételt jelentenek.